Γιατί να εκπαιδευτώ στην Τεχνική Meisner®;

Ο Sanford Meisner δίδασκε υποκριτική για 60 χρόνια. Οι μαθητές του ξεχώρισαν και γνώρισαν επιτυχία. Ο Meisner εκπαίδευσε προσωπικά 20 δασκάλους να συνεχίσουν να διδάσκουν τη μέθοδο του και αυτοί οι δάσκαλοι εκπαίδευσαν μία δεύτερη γενιά δασκάλων υποκριτικής. 20 χρόνια μετά το θάνατο του, η τεχνική του Sanford Meisner είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες μεθόδους υποκριτικής στον κόσμο.

Προσέγγιση βήμα - βήμα

Ο Meisner πίστευε ότι η υποκριτική πρέπει να διδάσκεται όπως όλες οι τέχνες - ένα βήμα τη φορά. Αυτή η προσέγγιση του
γεννήθηκε από την εκπαίδευση του στο πιάνο. Οι άλλες τεχνικές δεν έχουν ξεκάθαρα βήματα ή κατεύθυνση και μπορούν να κατακλύσουν τον ηθοποιό με προχωρημένες σκηνές. Ο Meisner ανέπτυξε μια σειρά ασκήσεων που βοηθούν τους μαθητές να χτίσουν μία γερή βάση υποκριτικών εργαλείων και να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθηση τους όσο κατακτούν κάθε βήμα της εκπαίδευσης.

Απλότητα

Ο Meisner πάντα έψαχνε τον πιο απλό και ευθύ τρόπο για να μάθεις υποκριτική. Αυτή η προσέγγιση βοηθάει να αφυπνίσει την φαντασία του ηθοποιού και τον ίδιο να είναι πιο ανοιχτός σε ερεθίσματα και συναισθήματα. Όποια άσκηση ή προσέγγιση ήταν πολύ πολύπλοκη ή περιείχε πολλές λεπτομέρειες κλείδωνε τον ηθοποιό και την φαντασία του. Αυτή η
απλότητα και ευθύτητα είναι μία από τις μεγαλύτερες διαφορές της τεχνικής του Meisner από όλες τις άλλες.

Εξατομικευμένη προσέγγιση

Ο Meisner πίστευε πως κάθε μαθητής είχε το δικό του ξεχωριστό μονοπάτι για να μάθει υποκριτική. Ακολουθώντας πάντα τις ίδιες αρχές, διαμόρφωνε τα σχόλια και τις ασκήσεις αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Αλήθεια

Ο Meisner συμφωνούσε με τον Stanislavski ότι η καλύτερη υποκριτική πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια. Οι μαθητές του "πραγματικά έκαναν" [really doing] ότι έπρεπε να κάνουν πάνω στην σκηνή. Τα συναισθήματα δεν εκμαιεύτηκαν ούτε παραποιήθηκαν ποτέ. Ο Meisner έμαθε τους μαθητές του να εμπιστευτούν την ανθρωπιά τους. Αν ο ηθοποιός πιστέψει τη φανταστική συνθήκη και πραγματικά κάνει αυτό που κάνει στην φανταστική συνθήκη, τότε τα ανάλογα συναισθήματα θα ακολουθήσουν. Κάθε άσκηση που ανέπτυξε ο Meisner ενισχύει και δυναμώνει την αλήθεια του ηθοποιού.

Ο 'Αλλος 

Ο Meisner ανέπτυξε μια σειρά ασκήσεων που βοηθούν τον ηθοποιό να επικεντρώσει την προσοχή του και να χρησιμοποιήσει το άλλο πρόσωπο στην σκηνή. Ο Meisner πίστευε ότι η πιο αληθινή και αυθόρμητη υποκριτική συμβαίνει όταν ο ηθοποιός ανταποκρίνεται στον παρτενέρ του από μία απροσδόκητη στιγμή στην επόμενη. Ο ηθοποιός γίνεται το φτερό και ο παρτενέρ του ο άνεμος. Στην προσέγγιση του Meisner, ο Άλλος είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στην σκηνή.
Η απλή και αποτελεσματική προσέγγιση του Sanford Meisner στην εκπαίδευση του ηθοποιού είναι μία από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες τεχνικές και διδάσκεται σε όλο τον κόσμο. Η τεχνική του θα σου δώσει μία γερή βάση υποκριτικών εργαλείων. Η εκπαίδευση με έναν πιστοποιημένο δάσκαλο της τεχνικής σε διαβεβαιώνει ότι η εκπαίδευση σου είναι η Τεχνική Meisner® και όχι μια προσωπική ερμηνεία ασκήσεων.

Αν ξεκινάς τώρα την εκπαίδευση σου ως ηθοποιός

Η Τεχνική Meisner® είναι μία γερή βάση για να ξεκινήσεις καθώς θα σε εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Αν είσαι επαγγελματίας ηθοποιός και έχεις εκπαιδευτεί σε άλλες τεχνικές

Η Τεχνική Meisner® μπορεί να σε εξελίξει περαιτέρω και να ανοίξει τους ορίζοντες σου.